Teknikprogrammet inriktning design och produktutveckling

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Dina färdigheter inom teknik, konstruktion och design kan du använda för att söka utbildningar inom till exempel arkitektur, digital design och systemvetenskap.

Film om Teknikprogrammet

Elever berättar om Teknik - Live (länk till Youtube)

Teknikprogrammet ger dig många möjligheter

Teknikprogrammet ger dig fler verktyg för utbildningar inom det tekniska och naturvetenskapliga området. Genom att läsa kurserna matematik 4 och fysik 2 inom ramen för individuellt val får du även full behörighet att söka civilingenjörsutbildningar.

Observera att inriktningen inte kräver antagningsprov.

Kreativ designinriktning

Inriktning design och produktutveckling ger dig möjlighet att utveckla dina tekniska och naturvetenskapliga kunskaper, samtidigt som du får arbeta kreativt och skapande både analogt och digitalt.

Du utvecklar din problemlösningsförmåga och din förmåga att se helheter och sammanhang.

Du vidgar dina perspektiv samtidigt som du utnyttjar, tränar och utvecklar din kreativa förmåga.

Handlingskompetens genom design

Att arbeta med design kommer att vara ett sätt att uttrycka handlingskompetens på Anna Whitlocks gymnasium. Design handlar både om själva problemlösningsprocessen och om den gestaltning och materialisering som blir resultatet av den. Design tillämpas för utveckling av varor, tjänster, processer och miljöer och för oss på Anna Whitlock ligger fokus på hållbar design. Inom design utvecklar du kunskaper om de kreativa och problemlösande processer som används när nya produkter tas fram, gamla återanvänds och miljöer och tjänster utformas.

För många företag och i den samhällsvetenskapliga forskningen är design thinkingett sätt att arbeta med innovationer och lösningar av komplexa problem. Dina kunskaper inom design kommer att vara mycket användbara både i yrkeslivet och i högre studier.

Poängplan

Poängplan för Teknikprogrammet, inriktning design och produktutveckling (pdf, 106 kB, öppnas i nytt fönster)

Programfördjupning (400p)

• Design 2