Till innehåll på sidan

Skolrestaurangen

Med utbildade kockar och serveringspersonal erbjuder skolrestaurangen varje dag en varierad, näringsrik och god lunch, inspirerad av det gröna köket. All mat lagas från grunden med naturliga råvaror och utan halvfabrikat.

Film om skolrestaurangen

Anna Whitlocks Restaurang - Berättar Live (länk till Youtube)

Vision för skolrestaurangen på Anna Whitlocks gymnasium

Med en innovativ meny möter vi världens omställningar och justerar vårt utbud efter det. Menyn vi serverar är en framtidsbetonad tolkning av det gröna köket i en vegetarisk tappning. Där bryter vi invanda mönster och förväntningar i det som serveras. Vår dagliga servering håller en hög variation- och nutritionsnivå. 
 
Som ett komplement till våra vegetariska rätter serverar vi ibland något animaliskt som då matchar vår satsning på hållbara och säsongsinköpta livsmedel.  Vi har under tidens gång valt kyckling, fisk och skaldjur som animaliska alternativ, för att de absolut är de mest klimatsmarta alternativen. Men allt ändras under tidens gång då vi konstant möter världens omställningar. Fisk och skaldjur finns inte längre på menyn då signalen om urfiskade hav kom oss till känna.  Givetvis tar vi på Anna Whitlock gymnasium ställning och ställer om verksamhet och inköp efter hur världens resurser förbrukats i överflöd.  
 
Här vågar vi utmana, bilda och utveckla vilket gör att ni som elever vet varför vi gör som vi gör. Med det så kommer vi att leda er igenom matkonstens fantastiska moderna tolkningar och kreationer. 
 
Välkomna till skolrestaurangen på Anna Whitlocks gymnasium
 
Restaurangchef 
Michaela Tengblad  ​

Utbildade kockar med passion för mat

Varje dag serverar vi totalt 2800 luncher till elever och personal. All mat serveras à la carte och är lagad helt från grunden. I köket arbetar utbildade kockar som drivs av passion för maten de lagar. 

Sammanlagt arbetar 24 personer i teamet med kockar och serveringspersonal. 

Köket har strikta hygienrutiner och genomgår regelbundet noga säkerhetskontroller.

Lugn och ro eller musik på lunchen

Restaurangen ligger på bottenplan i skolan i nära anslutning till ett av trapphusen och entrén. I åtta olika salar och rum, sju på bottenvåningen och en stor sal i källaren, finns sammanlagt ca 840 sittplatser vilket tillgodoser alla elever och personal på skolan. 

Lunchen serveras i tre serveringar som är placerade runt om i restaurangen så att alla har nära till maten. I en del av restaurangen spelas avslappnad jazzmusik under lunchen. Till lunchen serveras varje dag även vårt eget nybakade levainbröd med färskost som pålägg. 

Öppettider 

Måndag - fredag: 10.30 - 13.30

Frågor och svar om skolrestaurangen

Frågor och svar om skolrestaurangen och skolmaten på Anna Whitlocks gymnasium.

Dela:
Kategorier: