Skolbiblioteket

Biblioteket på Anna Whitlocks gymnasium ligger i skolans entréplan. Alla elever är välkomna för att studera på egen hand eller tillsammans med klasskamrater.

Hjälp med att söka information och litteratur

På skolbiblioteket träffar du skolans bibliotekarier som hjälper dig med litteratur och information till ditt skolarbete.

Behöver du kunna lyssna på böcker?

Vi hjälper dig som behöver lysna på böcker att få tillgång till talböcker via Legimus.

Måndag–torsdag: 09.00–16.00

Fredag: 09.00–15.00

E-post: biblioteket.awg@edu.stockholm.se

Maria Åsberg, skolbibliotekarie, maria.asberg@edu.stockholm.se

Lovisa Liljegren, skolbibliotekarie, lovisa.liljegren@edu.stockholm.se

Johanna Palmén, skolbibliotekarie, johanna.palmen@edu.stockholm.se

Följ skolbiblioteket på Instagram

Skolbiblioteket på Anna Whitlocks gymnasium har ett instagramkonto. Följ oss där och ta del av det som händer!

Anna Whitlocks gymnasiums skolbibliotek på Instagram (länk som öppnas i nytt fönster).

Mål för skolbiblioteket

För att säkerställa att skolbiblioteket är en pedagogisk resurs som är integrerad i skolans undervisning har skolbiblioteket följande mål med sin verksamhet:

• Att i samverkan med skolledning och lärare integrera biblioteket i skolans pedagogiska verksamhet.
  • Att i samarbete med skolans lärare stärka elevernas medie- och informationskunnighet där vi utgår från begreppen sökkritik, sökteknik, källtillit och källkritik.
  • Att erbjuda ett utbud av litteratur och medier som motsvarar behoven för de program som skolan erbjuder.
  • Att ge skönlitteraturen en central plats i biblioteket och inspirera elever och personal till läsupplevelser.
  • Att arbeta för en lugn, trygg och inspirerande studiemiljö.