Säg hej till bibliotekarie-Lovisa

Lovisa är skolbibliotekarie och henne hittar du så klart i skolbiblioteket.

Berätta om varför du sökte till Anna W.

Bibliotekarieyrket står på två ben: informationssökning och läsfrämjande. Jag har länge vacklat mellan vad jag egentligen tycker är roligast - det lyxiga med att jobba på ett gymnasiebibliotek är att få jobba med båda dessa delar. På Anna Whitlock kommer jag dessutom ha förmånen att jobba med två erfarna skolbibliotekarier, vilket känns väldigt priviligierat som ny i yrket!

Vad ser du mest fram emot att få jobba med/bidra med på Anna W?

Jag ser fram emot att få prata litteratur med elever och kollegor, men också att få hjälpa till med informationssökning till elevers skolarbete! Jag älskar detektivarbetet med att hitta bra källor.

Har du något drömprojekt?

Det är alltid roligt att kunna hjälpa människor, antingen till att hitta läslust, en ny favoritbok eller bra källor att använda.

Berätta något om dig själv.

Om jag blir tvingad att säga vem som är min favoritförfattare så svarar jag alltid Maggie Nelson. Bluets och the Argonauts återgår jag ofta till – och i höst släpper hon en bok om frihet, längtar!