Till innehåll på sidan

Emilia i final till utställningen Unga forskare

Emilia Brickman går naturvetenskapliga programmet på Anna Whitlocks gymnasium och deltar i Unga Forskares final med sitt gymnasiearbete.

Unga forskare

Utställningen Unga Forskare, SM i Forskning, är Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik och en möjlighet för elever att lyckas bättre med sina projekt. Här finns chans på att vinna priser till ett totalt värde av 500 000 kr samt platser på de största forskningstävlingarna i världen och en möjlighet att ingå i Sveriges Unga Forskningslandslag. 
 
Besök finalen och Digitala Utställningen Unga Forskares skolprogram under hela våren! Digitala föreläsningar och monterpresentationer av spännande forskning till stöd för gymnasiearbetet och natur- och teknikämnena. Finalutställning i montrar öppnar 22 mars.

Deltar med projekt om hur växter påverkas av hormoner

Så här säger Emilia om sitt deltagande i utställningen:

"Mitt projekt handlar om hur växter påverkas av hormoner, från p-piller och minipiller, som släpps ut i naturen via avloppsvattnet. Jag har intervjuat två personer från reningsverk och en forskare på Göteborgs Universitet. Jag har även gjort en laboration. 
Jag skickade in mitt arbete för att få lite extern feedback och så gick jag vidare till semifinal i Malmö. Där vann jag kategorin "bästa vattenprojekt"".

Rösta på Emilias bidrag

Elever och lärare har möjlighet att rösta på bidragen i utställningen

Länk till film där Emilia berättar om sitt gymnasiearbete.

Starkt jobbat Emilia och lycka till!

 

 

 

Dela:
Kategorier: