Elever från Anna Whitlocks gymnasium deltar i översättartävling

Onsdag 26 november deltog 705 skolor i hela EU i tävlingen Juvenes Translatores samtidigt, Anna Whitlocks gymnasium är en av 21 svenska skolor som är med.

Juvenes Translatores - översättartävling för unga inom EU

Tävlingen Juvenes Translatores ska uppmuntra ungdomar att lära sig främmande språk. Med språkkunskaper får du bättre kontakt med andra människor och bättre förståelse för andra kulturer. Translatores har anordnats varje år sedan 2007

Språkkunskaper efterfrågas

Med tävlingen vill vi slå ett slag för översättningsstudier och uppmärksamma den ständigt ökande efterfrågan på översättare, både inom EU-institutionerna och i EU i allmänhet.

Språkval på Anna Whitlocks gymnasium

I vår sammanlänkade värld blir det allt viktigare att kunna översätta och kommunicera över kulturgränserna. På Anna Whitlocks gymnasium kan du välja att läsa fem olika språk:

Franska:

Tyska

Spanska

Kinesiska
Steg 1 och 3

Italienska:
Steg 1

Språkval på Anna Whitlocks gymnasium.