Alva blir ny bibliotekarie på Anna Whitlocks gymnasium

Alva Franzon blir Anna Whitlocks gymnasiums nya bibliotekarie. Hon har ett stort engagemang för allt som har med skolbibliotek att göra.

Hej Alva och välkommen till Anna Whitlocks gymnasium. Vad lockade dig att söka tjänsten?

Hej och tack! Det är mycket som lockar med tjänsten, men den stora USP:en* är att jag kommer ha två toppenkollegor. Det är ovanligt att man jobbar fler än en skolbibliotekarie per skola så det är en riktigt rolig och unik tjänst jag fått!

Sen har jag länge nördat in mig på hur gymnasiebibliotek kan (och ska) jobba högskoleförberedande och det känns som mina nördkunskaper kommer komma till användning på Anna Whitlocks gymnasium där alla program är högskoleförberedande.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

Att träffa alla kollegor och elever! Och så har jag hört att bibliotekarierna brukar ta glasspauser vid vattnet när det är varmt ute...

Har du något drömprojekt som skolbibliotekarie?

Något som är kul med att vara skolbibliotekarie är att man har möjlighet att snappa upp omvärldshändelser och rörelser och visa ingångar till ämnet via biblioteket. Alla sådana kommande projekt ser jag fram emot!

Sen ser jag fram emot projekt som får oss på skolan att läsa mer - både personal och elever. Något alla människor alltid behöver göra är att aktivt söka upp och ta till sig av andras upplevelser. Böcker är ett helt fantastiskt sätt att lyssna ordentligt på vad en annan människa har att säga, samtidigt som det är underhållning!

Slutligen, berätta om dig själv, bakgrund, fritidsintressen, någon hobby?

Jag är uppvuxen i Uppsalatrakten och trots att jag testat att bo i andra städer (Visby och Göteborg) har jag ändå alltid kommit tillbaka. Nu bor jag i en lägenhet nära tågstationen och ska bli ännu en Uppsala/Stockholmspendlare! När det inte är pågående pandemi går jag gärna på teater, yogar eller loppisfyndar. När det är pågående pandemi blir det mest promenader med kompisar och tv-serier på fritiden!

*USP, betyder unique selling point, något som gör en vara eller tjänst särskilt lockande.