Till innehåll på sidan

Gå på museum under påsklovet - online

En vanlig lovaktivitet är att gå på museum - vilket du nu kan göra digitalt! Detta är en del av vår serie med kulturtips att ta del av på påsklovet.

Här kommer fem tips på museer som på olika sätt har flyttat sin verksamhet till nätet:

1. Moderna Museet. Har en livesänd visning av samlingarna på sin Instagram (@modernamuseet) varje dag kl 12. Visningen är ca 10 minuter lång och går att se i efterhand.

2. Stadsmuseet. Har en stor del av sitt material redan digitaliserat på sin hemsida. På deras Instagram (@stadsmuseet) läggs det dagligen upp roliga och intressanta bilder från Stockholms historia.

3. Vasamuseet. Även Vasamuseet gör en livesänd visning från samlingarna varje dag. Den görs 16:28 på deras Instagram (@vasamuseet)och går att se i efterhand.

4. Nationalmuseum. Museet har en tre minuter lång film på YouTube för dig som aldrig besökt museet där du får en inblick i deras utställningar och samlingar. Gör också dagliga uppdateringar på deras Instagram (@nationalmuseumswe).

5. Tekniska museet. Har en stor del av sitt material redan digitaliserat på sin hemsida. På deras Instagram (@tekniskamuseet) läggs det dagligen upp inlägg från samlingarna.

Dela:
Kategorier: