Frågor och svar med Sigge på samhällsvetenskapsprogrammet

I samband med vårt ”digitala öppna hus” anordnar vi frågestunder med en elev från varje program på Instagram. Den andra personen att svara på frågor var Sigge som går andra året på samhällsvetenskapsprogrammet. Här nedan finns alla frågor och svar utskrivna. Vill man se hela frågestunden med tillhörande bilder och filmer kan man gå in på vår Instagram där vi har sparat allt: @annawhitlocksgymnaisum.

Har ni mycket prov?

Tror jag har haft fem prov sedan jag började tvåan, det är mycket vanligare med inlämningar eller uppsatser.

Är det svårt att skaffa vänner?

Inte alls, men å andra sidan så började en polare och jag i samma klass vilket underlättade. Men det är alltid massor av lära-känna-övningar i början så i min klass hade alla någon att hänga med.

Är det flest killar eller tjejer i klasserna?

I min klass är det betydligt mer tjejer än killar, och i allmänhet är det fler tjejer än killar på skolan.

Blir man uppdelade i som små grupper och bara hänger med samma personer?

Det kommer bero på hur många du klickar med i din klass, jag vet folk som hänger med femton personer i klassen och folk som bara hänger med fyra stycken.

Är klassrummen najsiga?

Det finns bord, stolar och tavla. Ungefär som ett vanligt klassrum med andra ord. Men ja, dom är najsiga.

Hur är stämningen i matsalen?

På topp, här är ett exempel från december då det alltid spelas julmusik (klicka här för att komma till vår Instagram där du kan se videon).

Hur är lärarna?

Det bästa med mina lärare (enligt mig) är att alla är sköna. Man kan snacka en och en med alla lärare, sen är dom såklart bra på att undervisa också.

Är du nöjd med sitt gymnasieval?

Ja, ännu mer nu i tvåan än jag var i ettan. Jag har lärt känna mycket folk som jag annars aldrig skulle ha träffat.

Har ni idrottsdagar?

Vi har AW-loppet då man springer runt, runt i Rålambshovsparken. Och juste, skolrekordet är mitt ;)

Har ni kvar idrott i Tensta?

Idrotten roterar mellan Tensta idrottshall, KFUM Central, Lasse Kühlers Dansskola och Rålambshovsparken. Men hallen i Tensta är klart bäst.

Har Anna Whitlocks olika föreningar?

Vi har massor, t.ex. fotbollsklubbem, POC (People of color), cheerleaders etc.

Hur många är det i varje klass?

Typ 33 st.

Är det både tjejer och killar i fotbollsföreningen?

Tjejerna hade en egen förening, dock var det längesedan jag hörde något från deras sida. Men skulle det komma fler tjejer med intresse och initiativ så är det bara att starta igång laget igen.

Vad är det sämsta med skolan?

Skåpen, dom är små tycker jag.

Tack för alla frågor idag, jag förväntar mig att se alla till hösten!