Frågor om klasser, antagning, individuella kurser och program

Här har vi samlat frågor och svar om klasser, antagning, individuella kurser och program.

Hur många klasser är det på skolan?

Så här ser fördelningen på skolan ut, läsåret 20/21:

Åk 1: 25 klasser
Åk 2: 22 klasser
Åk 3: 22 klasser

Sammanlagt antal klasser: 69
Antal elever: ca 2200

Räcker mina poäng för att komma in?

Det korta svaret är: det går inte att säga i förväg. Därför rekommenderar vi dig att bara söka det du är mest sugen på, du har inget att förlora på det. Dessutom är inte antagningspoängen på gymnasieantagningen de slutgiltiga antagningspoängen. Ofta sjunker poängen lite över sommaren.

Kommer ekonomiklasserna i åk 3 ha UF-företag i trean?

Svar ja.

Vilka individuella val finns? Vilket år läser man vissa kurser? Kan jag välja till vissa kurser?

Kursöversikt individuella val som Anna Whitlock erbjuder läsåret 20/21

Alla kurser vi erbjuder som individuellt val startar inte då kurserna bara startar im det finns tillräckligt många elever som vill gå det.

Poängplanerna i nedanstående program har inte vissa kurser obligatoriskt. Du kan lägga till dem som ett individuellt val.

• Estetiska- och Teknikprogrammet har inte obligatoriskt att läsa moderna språk. Vi erbjuder dig som börjar i åk 1 att läsa moderna språk steg 3 och att du kan fortsätta med moderna steg 4 i åk 2.
  • Estetelever kan fortsätta läsa Matematik 2B i åk2
  • Teknikprogrammet kan läsa Matematik 4 och 5  samt Fysik 2 i åk 2 och 3
  • NA Design kan du som vill läsa Matematik 4 och 5 i åk2 och 3

Våra utbildningar.

Varför är det antagningsprov till Natur Design men inte Teknik Design?

Natur Design är en så kallad särskild variant. Det innebär att vi har ansökt om särskilt tillstånd för att ha den och att den bara finns hos oss. Då behöver den också ha ett antagningsprov.

Teknik Design är ett nationellt program och finns på flera skolor och därför behövs det inte något antagningsprov.