Till innehåll på sidan

Frågor om elevkår och aktiviteter

Här har vi samlat frågor och svar om elevkår och aktiviteter.

Var har en idrott? 

Vi har ingen egen idrottshall, men vi har ett eget gym. Vi har idrott på olika håll i staden, i år bland annat på Lasse Kühlers dansskola, KFUM, Tenstahallen och i Rålambshovsparken. Dessutom har vi varit på simhall, klättrat klättervägg och gjort viktträning på gym.   

Får man SL-kort på Anna Whitlocks gymnasium?

Alla elever som läser idrott får SL-kort, eftersom man behöver åka kommunalt till de olika lokalerna vi använder för idrott. För övriga elever gäller 6 km-regeln för att få SL-kort, precis som för alla andra kommunala gymnasier. 

Har ni elevkår eller elevråd på skolan?

Ja. Anna Whitlocks Elevkår grundades våren 2019 innan skolans ens funnits i ett helt år. Idag är nästan alla elever på skolan medlemmar i kåren. Kolla deras instagram för mer information om vad de gör och hur du kan kontakta dem. AW´s elevkår är nominerade till årets elevkår 2020.

Skulle ni säga att Anna Whitlock är en "mångkulturell" skola?

Vi strävar efter att vara mångkulturell skola där alla ska känna sig välkomna, oavsett kulturell, ekonomisk, eller religiös bakgrund.

Att skolan är nystartad gör också att elever uttryckt att det inte ännu finns en tydlig norm för vem man ”borde” vara som Anna Whitlockare. De tycker att det leder till att det finns mer utrymme att vara sig själv, både kulturellt och personligt. 

Reser ni under gymnasietiden?

Vi har gjort flera resor i undervisningen, både nationellt och internationellt, till bland annat Talinn och Kigali. Samtidigt vill vi ha ett tydligt hållbarhetsperspektiv på allt skolan gör och då är det viktigt att se till att de resor man gör blir meningsfulla.

Det finns inga återkommande resor på särskilda program eller inriktningar.

Har ni läxhjälp på skolan?

Vi har ingen återkommande läxhjälp på skolan, men alla klasser uppmuntras att starta studiegrupper som läggs i schemat där en hjälps åt med läxor och arbetsuppgifter. Dit kan eleverna också bjuda in lärare om det är något särskilt de behöver hjälp med. 

Dela:
Kategorier: