Anna Whitlocks elevkår

På Anna Whitlocks gymnasium uppmuntrar och värnar vi det elevengagemang som finns på skolan. Vi är särskilt glada att de allra första eleverna på Anna Whitlocks gymnasiums grundade en elevkår under det första läsåret (2018/2019).

Film om elevkåren på Anna Whitlock

Anna Whitlocks elevkår - Live (länk till Youtube)

Vision

Anna Whitlocks elevkårs vision är att skapa gemenskap, uppmuntra och skapa engagemang samt vara attraktiv för alla elever på skolan. Anna Whitlocks elevkår är en förening skapad av elever för elever som ständigt jobbar för en bättre gymnasietid. Skolan talar ofta om begrepp som bildning, innovation och handlingkompetens. Ideellt engagemang är något som går helt i linje med dessa begrepp.

Anna Whitlocks elevkår vill skapa en gemenskap där all känner sig inkluderade och har möjlighet till påverkan.

Skolledning och elevkår i samarbete

Anna Whitlocks elevkår startade 19 februari våren 2019 på sitt första årsmöte.

Elevkåren är en fristående organisation som drivs av elever, men har ett nära samarbete med skolledningen för att kunna bidra till att du som elev får den bästa möjliga skoltiden, både i och utanför klassrummet. Elevens elevkårsengagemang blir ett bredare engagemang i hennes egen akademiska och personliga utveckling.

Av dessa anledningar är skolledningn glada att kunna stötta och samarbeta med den fristående och elevdrivna elevkåren på Anna Whitlocks gymnasium.

Styrelse läsåret 20/21

I styrelsen för Anna Whitlocks elevkår 2020/21 sitter Alexander Tjörnå, Clara Mårtén, Ebba Målqvist, Hanna Härneman, Hedvig Jönsson, Johanna Sjöholm, Leia Moberg, Moa Nordin och Svante Husmark. Johanna Sjöholm och Moa Nordin är ordförande respektive administrativ ordförande.

Kontakt

För att komma i kontakt med elevkåren skickar man enklast ett direktmeddelande till deras Instagram @annawhitlockselevkar eller ett mail till styrelsen@awelevkar.se.